Week 2022-44

Geen kind kiest er zelf voor om niet meer thuis te wonen. Maar soms gaat het niet meer en dan is het prachtig dat er pleeggezinnen zijn. Deze week is het de Week van de Pleegzorg. Maar daarover later meer.

Benieuwd naar mijn week? Komt-ie:

✅ Deze week heb ik de familie Kok ontmoet. Zij zijn jaren geleden pleegouders geworden en hebben, zoals zij het zelf zeggen, hun hart, hoofd en huis opengesteld voor deze kinderen. Het was een voorrecht om hen te ontmoeten en ik ben erg dankbaar voor hun bijdrage aan het leven van deze kinderen🙏🏽

✅ Dan even wat anders. Weet jij welke rol een burgemeester heeft wanneer er een ramp of crisis is? En wat als de burgemeester er niet is? Dan is het de beurt aan de plaatsvervanger (dat kan ik dus zijn). Dinsdag volgden we een training crisisbeheersing samen met collega’s van de Veluwe.

✅ Vroeger was ik niet echt gemotiveerd op school. Althans, op de havo. Ik was liever aan het voetballen. Toen ik de vijfde klas voor de tweede keer deed, zat ik in de klas met Jim van den Hoorn. En nu, jaren later, zijn we allebei wethouder voor het Sociaal Domein. Hij in Putten, ik in Ermelo. Wat een kleine wereld (en wat een inhoudelijk sterke collega!).

✅ Ermelo heeft best veel jonge talenten in dienst. Waaronder Matthijs Hekman. Hij is bestuursadviseur en helpt, onder andere, de wethouders door middel van adviezen. Zijn passie is om een verschil te maken in de samenleving door een organisatie in beweging te krijgen🔥

✅ Jullie weten het hè: Alles is politiek, maar politiek is niet alles. Vandaag mocht ik een kijkje nemen bij het werk van mijn lieve zus ☆ Tamara Hamstra ☆ in de gevangenis in Lelystad. Diep respect voor iedereen die hier aan het werk is👊🏾

Dat was hem weer! Ik ga lekker voetballen nu💛🖤

Heeft u een vraag na aanleiding van dit bericht? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.