Afscheid van CDA-raadsleden Jander de Blauw en Sarojini Ramasray

Helaas moet CDA Ermelo afscheid nemen van twee jonge fractieleden. Zowel Jander de Blauw als Sarojini Ramasray hebben hun raadslidmaatschap opgezegd. Hieronder lichten zij hun redenen toe.

Het bestuur heeft hun besluit met spijt ontvangen. Jander heeft met veel inzet en enthousiasme uitvoering aan het raadslidmaatschap gegeven en was volop in ontwikkeling. Het is jammer dat dat nu eindigt. Sarojini was een belangrijke verbindingsschakel naar de jongeren en deskundig vanuit de praktijk van zorgverleners. Maar we respecteren hun beslissing, want gezondheid en balans in het leven zijn het belangrijkste. We realiseren ons dat de combinatie van het raadslid met andere taken zoals werk, opleiding en privé niet altijd even gemakkelijk is. Als bestuur bedanken we beiden voor de inbreng die ze geleverd hebben in de fractie en in de raad. Op 20 september 2023 nemen zij officieel afscheid in de raadsvergadering.

Jander

De afgelopen jaren ben ik op een fijne manier betrokken geweest bij ons CDA Ermelo. Vanuit het CDJA naar het bestuur en vervolgens als raadslid. 

Ik heb deze dingen allemaal met plezier gedaan en tegelijkertijd heb ik ook altijd veel druk bij mezelf gelegd om het voor iedereen zo goed mogelijk te doen. Vanuit een verantwoordelijkheidsgevoel ben ik steeds te werk gegaan, gesterkt door veel complimenten en dat deed mij goed. 

Tegelijkertijd heb ik de afgelopen anderhalf jaar gemerkt dat een combinatie van de raad, mijn baan op Groevenbeek en privé voor mij een moeilijke opgave was. De balans is hierin bij mij steeds verder verstoord geraakt en ik heb die signalen lange tijd weten te negeren. 

Ik ben echter nu op een punt gekomen waarbij ik voor mezelf zal moeten kiezen. Dit is absoluut geen makkelijke of lichte beslissing, maar diep van binnen voelt het wel als het juiste besluit. Het is daarom ook dat ik vanaf dit politieke jaar niet terug zal komen als raadslid. 

Desalniettemin wil ik iedereen bedanken voor de afgelopen periode, onze leden, het bestuur, de fractie en wethouder maar ook alle overige raadsleden en mensen die ik heb leren kennen. Ik wens het CDA Ermelo heel veel kracht en wijsheid toe met het vinden van een opvolger.

Sarojini

Verdrietig deel ik u mede ontslag te nemen als raadslid namens CDA Ermelo. Ik kijk met trots terug op mijn politieke loopbaan. Met meer dan 9 jaar ervaring, persoonlijke groei, plezier en
enthousiasme sluit ik hierbij voor nu mijn politieke carrière af.

Met passie en vuur in mijn hart heb ik de mogelijkheid gekregen om aan te sluiten bij de Ermelose Jongerenraad. Snel erna mocht ik mijn gedachtes en ideeën delen bij het CDJA Ermelo. Ik heb veel mogen leren en andere mensen en collega’s kunnen helpen waar dat mogelijk was. Dit is niet onopgemerkt gebleven en daardoor heb ik vervolgens met heel veel voorkeursstemmen mogen plaatsnemen in het gemeentehuis, als raadslid. De grootste eer die ik mij maar kan bedenken.

Hierbij aansluitend kwam er een grote verantwoordelijkheid, verplichting en toewijding kijken.
Helaas heb ik veel moeite gehad met vinden van balans tussen het raadslidmaatschap, onregelmatig werk in de zorg, HBO-V studie, eigen onderneming en privéleven. De huidige werkdruk is mij ook te veel geworden en ben ik mezelf voorbij gelopen. Daarom heb ik de moeilijke en zware beslissing genomen om de gemeenteraad te verlaten. Ik vertrouw erop dat mijn welzijn hiermee zal floreren zodat ik mezelf snel weer kan herpakken.

Graag wil ik iedereen bedanken voor het vertrouwen in mij. Dit heeft mij de kracht,
doorzettingsvermogen en energie gegeven die ik nodig had om mij volledig in te zetten. Niet te vergeten wens ik CDA Ermelo heel veel succes, wijsheid, al het geluk en Gods zegen toe.

Voor de vacature van Jander kunnen we melden dat Marjan van Noort bereid is om de plek in te nemen. We zijn met andere kandidaten in gesprek over de vacature van Sarojini en hopen daarover in een later stadium te kunnen berichten.

Heeft u een vraag na aanleiding van dit bericht? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.