CDA Ermelo stelt stille armoede aan de kaak

Het CDA Ermelo stelt stille armoede aan de kaak. De christendemocraten zien de prijzen stijgen door de hoge inflatie en maken zich zorgen hierover. 

CDA Ermelo woordvoerder Sarojini Ramasray: “We hebben een goed beleid in Ermelo als het gaat om bestaanszekerheid. Toch zien we dat steeds meer mensen in ons dorp moeite hebben om rond te komen. De energie en andere prijzen voor levensbehoeften stijgen en het salaris en de toeslagengrens blijft hetzelfde of stijgen onvoldoende”.

Om die reden diende het CDA Ermelo een motie in bij de behandeling van de begroting voor 2023. Hiermee roept de partij het college op om steeds groter wordende groep mensen, die in stille armoede leeft, beter te bereiken. De communicatie kan beter en ook de samenwerking met meer partijen uit de samenleving kan ervoor zorgen om deze groep beter te bereiken.

Ramasray vervolgt: “Met een laag inkomen kan je steun krijgen vanuit het rijk en de gemeente. Uit onderzoek blijkt dat er genoeg gerechtigden in Ermelo zijn die niet alle toeslagen en/of gemeente regelingen ontvangen. Dit komt door onwetendheid of schaamte. Ook niet-gerechtigden worden geraakt door de prijsstijgingen. Gevolgen van stille armoede kunnen hoge schulden, meer vraag bij de voedselbank en gezondheidsproblemen zijn. Hier moeten we iets mee doen. Wij verzoeken het college om een communicatieplan op te stellen om de groep mensen die in stille armoe de leven beter te bereiken. En aandacht te hebben voor inwoners die ook geraakt worden door de prijsstijgingen en tussen wal en schip raken”.

Heeft u een vraag na aanleiding van dit bericht? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.