CDA stelt Ermelose Gehandicapten parkeerkaart voor

Het CDA Ermelo investeert in de samenleving door bij te dragen aan meedoen: Inclusiviteit, elkaar ontmoeten en de ander écht zien! Het invoeren van een gemeentelijke gehandicaptenparkeerkaart voor mensen die minder mobiel zijn maar momenteel niet in aanmerking komen, is een voorbeeld waarmee wij zo veel als mogelijk, zo veel mogelijk inwoners mee willen laten doen.

Sinds vier jaar kent Ermelo – op initiatief van CDA Ermelo – de gratis Europese Gehandicapten Parkeerkaart. Deze is echter alleen beschikbaar voor mensen die niet meer dan 100 meter (met hulpmiddelen) kunnen lopen. De groep chauffeurs die wel iets verder kunnen lopen, maar zeker niet goed mobiel zijn, komen hiervoor dus niet in aanmerking.

Voor deze groep chauffeurs hebben veel gemeenten in Nederland een gemeentelijke gehandicapten parkeerkaart uitgegeven. Barneveld bijvoorbeeld, hanteert hiervoor een afstand van 200 meter. In grotere gemeenten als Nijmegen 300 meter. Omdat het een gemeentelijke parkeerkaart is, kan elke gemeente zijn eigen voorwaarden stellen. Op de dorpse schaal van Ermelo is 200 meter voldoende.

Tijdens de bespreking van de Kadernota op 5 juli 2023 diende het CDA een motie in waarin wordt voorgesteld dat Ermelo een eigen gemeentelijke gehandicapten parkeerkaart uitgeeft voor mensen die niet meer dan 200 meter (met hulpmiddelen) kunnen lopen, die alleen geldig is op Ermelo’s grondgebied. Deze motie is door de gemeenteraad aangenomen.

Heeft u een vraag na aanleiding van dit bericht? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.