CDA stelt vragen bij lage vaccinatiegraad in Ermelo

De programmabegroting van een gemeenschappelijke regeling bevat financiële beslissingen die van invloed kunnen zijn op de gemeente. Door een zienswijze in te dienen, kan de gemeente invloed uitoefenen op deze beslissingen en ervoor zorgen dat de financiële middelen op een manier worden gebruikt die in overeenstemming is met haar eigen prioriteiten en doelstellingen.

Voor CDA-raadslid Marjan van Noort is dit aanleiding om  vragen te stellen over de lage vaccinatiegraad in Ermelo en haar zorg hierover uit te spreken. Landelijk ligt de vaccinatiegraad steeds lager met als gevolg dat er gezondheidsrisico’s zijn voor pasgeboren baby’s en kinderen. De GGD is hier mee bezig. O.a door zeer laagdrempelig op wijkniveau vaccinatie te faciliteren.

De GGD zelf heeft, al langere tijd, een hoog ziekteverzuim binnen hun organisatie. Rond de 10%, dat ligt ruim boven het gemiddelde van 3%. Ziekteverzuim kost veel geld. Van Noort vraagt zich af: Kunnen ze hierdoor hun taken wel goed uitvoeren? Wat is het beleid van de GGD om het ziekteverzuim naar beneden te krijgen?

Op deze vragen krijgt ze schriftelijk antwoord. Ze is benieuwd en houdt de vinger aan de pols.

Marjan van Noort-Nap

Heeft u een vraag na aanleiding van dit bericht? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.