Een nieuwe inzamelaar van huisvuil

De inzameling van huisvuil is iets waar iedereen mee in aanraking komt. Praktisch en financieel. Over twee jaar loopt het huidige contract met Remondis af.

Ons huisvuil gaat naar Omrin, een verwerkingsbedrijf in het noorden van het land. Omrin is een onderdeel van Fryslan Miljeu, beide bedrijven zijn wat genoemd wordt ‘overheids gedomineerd’, dat wil zeggen dat bijvoorbeeld een gemeente grote invloed heeft op het beleid.

Naast verwerken van afval, kan Fryslan Miljeu ook afval inzamelen en doet dat goedkoper dat de commerciële markt. De ervaringen in het Noorden, zeker ook met de service die wordt geleverd zijn goed.

De gemeentes op de Noord-Veluwe zijn van plan om voor de inzameling van het huisvuil gezamenlijk over te gaan naar Omrin. Er wordt daarvoor een aparte BV opgericht, die een eigen inzamelvervoerdienst krijgt.

Door de hele goede staat van dienst van Omrin, staat het CDA Ermelo graag achter dit voorstel. Zodra alle gemeenten daartoe besloten hebben kunnen de plannen worden uitgewerkt, zodat we over 2 jaar kunnen overstappen.

De afvalstraat van Remondis aan de Tolweg staat er los van en dat geldt ook voor het groenafval dat met de pas gratis gestort kan worden bij de Firma Kamphorst.

Ad de Kort

Heeft u een vraag na aanleiding van dit bericht? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.