We geven ondernemers de ruimte

Themas / We geven ondernemers de ruimte

Ermelo is een bruisend dorp en ondernemers spelen hierin een belangrijke rol.

Zij hebben de ruimte nodig om te doen waar ze goed in zijn: ondernemen. In Ermelo is voor bedrijven nauwelijks ruimte beschikbaar om uit te breiden. Daar komt bij dat veel ondernemers het gevoel hebben dat ze beperkt worden door de hoeveelheid regels vanuit de gemeente. Dat moet en kan anders.

Het CDA Ermelo wil dat ondernemers in het centrum meer ruimte krijgen om het dorp mooier te maken. Terrassen dragen hieraan bij, maar ook leuke activiteiten en evenementen. Wij zijn daarnaast voorstander van een nieuw bedrijventerrein (EcoPark) langs de A28. Het Ecopark geeft ruimte om ondernemingen uit te breiden, maar biedt tegelijk ook mogelijkheden om op een duurzame manier energie op te wekken. Maar ook figuurlijk willen we ruimte maken.

Bedrijven zorgen voor bedrijvigheid, arbeidsplaatsen, een prettige winkelstraat en een levendige plek voor toeristen. Daarnaast zijn onze ondernemers de grootste sponsors van de Ermelose verenigingen. Als gemeente moeten we dat ondersteunen door te denken in mogelijkheden en niet in problemen. Daarom willen wij één aanspreekpunt voor ondernemers: een ondernemersloket waar ondernemers met al hun vragen terecht kunnen. Een loket dat verantwoordelijk is voor vergunningsaanvragen, maar ook voor het bespreken van vragen en kansen.

Ermelo verdient een centrum dat bruist. Enkele jaren geleden is het centrum van Ermelo opnieuw ingericht en vernieuwd waardoor het aantrekkelijker is geworden. Maar we zijn er nog niet. Bepaalde delen van het winkelcentrum zijn sterk verouderd, bijvoorbeeld De Enk. Het is daarom mooi om te zien dat er initiatiefnemers zijn om dit gedeelde van het centrum aan te pakken. Maar de initiatiefnemer kan dit niet alleen. We moeten samenwerken; de gemeente, ondernemers, vastgoedeigenaren en Ermelo buitenleven, zodat het winkelcentrum nog aantrekkelijker wordt.

Om Ermelo bruisend te houden moet parkeren gratis blijven. Om die reden waren wij ook faliekant tegen een parkeergarage waar mogelijk betaald parkeren zou komen. Wat het CDA Ermelo betreft blijft parkeren gratis en maken we het centrum meer autoluw. Wij willen leegstand in de winkelstraat aanpakken, bijvoorbeeld door mee te denken hoe deze geschikt gemaakt kunnen worden voor (tijdelijke) woningen voor bijvoorbeeld jongeren.

Tot slot is het belangrijk om te realiseren dat de coronacrisis een grote impact heeft op veel ondernemers. De crisis is nog niet voorbij een daarom willen wij blijven oproepen om vooral de lokale ondernemers te blijven steunen, dus koop vooral lokaal!

We geven ondernemers de ruimte


Verkiezingsprogramma

Ben jij benieuwd naar ons plan voor een Ermelo dat het waard is om door te geven?


Dit hebben we al bereikt

Groepsaccommodaties krijgen vrijstelling van de verhoogde toeristenbelasting.
Helaas werd ons voorstel voor lokaal coronanoodfonds voor ondernemers niet gesteund door de coalitiepartijen.
De verhoging van de zwemtarieven is teruggedraaid.

Dit gaan we doen

Een nieuw bedrijventerrein (Ecopark) langs de A28.
Een ondernemersloket waar ondernemers met al hun vragen terecht kunnen.
Het verkeer wordt eerlijk verdeeld.
Een bruisend Ermelo, waar evenementen zijn. Ook op ’t Weitje.

Vraag het onze kandidaten

  • #1 Sarath Hamstra
  • s.hamstra@ermelo.nl
  • 06 43 574 151
  • #2 Bart Willemsen
  • b.willemsen@ermelo.nl
  • 06 55 168 640