Week 2022-29

Alles is politiek, maar politiek is niet alles. Toen ik nog in de Tweede Kamer werkte, hoorde ik dat regelmatig. Maar is echt alles politiek?

Ik kom veel mensen tegen die kleur geven aan de samenleving. Die elke dag opstaan met het idee om ons dorp weer een stukje mooier te maken. Daar is niks politieks aan. En gelukkig maar!

Benieuwd naar wie die mensen zijn? Hier komen ze:

✅ Democratie kan niet zonder de media. Afgelopen maandagochtend was er weer een persuurtje, waarbij wij de lokale pers (dit keer Natalie Overkamp, Wijnand Kooijmans en Grietje-Akke de Haas) bijpraten over actuele onderwerpen. Dit keer lieten we hen praten en vroegen we hen wat zij nodig hebben om goed hun baan te kunnen uitoefenen.

✅ Politiek is samenwerken. Als het gaat om zorg en welzijn, doen we dat bijvoorbeeld met Stichting Welzijn Ermelo (Mathilde Stam) het Centrum Jeugd en Gezin (Maurice Damen) Meerinzicht Domein Sociaal (samenwerking met Harderwijk en Zeewolde, Simone van der Marck) We spreken elkaar geregeld om samen te werken vanuit één visie, waarbij niet een gemeente of organisatie centraal staat, maar de inwoner.

✅ Over zorg en ondersteuning gesproken, wel eens gehoord van Buurtgezinnen in Ermelo? Dit fantastische initiatief brengt gezinnen die wel wat hulp kunnen gebruiken samen met gezinnen die hulp kunnen bieden. Opvoeden doen we samen en mede dankzij bevlogen coördinator Jolande Van Den Berg vinden steeds meer gezinnen elkaar👍🏾

✅ ook nog Harderwijkse collega Wilco Mazier gesproken over het wethouderschap en zijn visie op samenwerken. Mooi om te zien hoe hij dit invult.

Dit was voor nu even de laatste week van de wethouder, want er wachten andere belangrijke dingen. Volgende week ga ik trouwen met mijn lieve vriendin Evita Heel veel zin om met jou dit nieuwe avontuur aan te gaan.

Het werk van de gemeente gaat trouwens gewoon door, maar even zonder mij. Want; alles is politiek, maar politiek is niet alles!

Ik wens jullie een prachtige zomer toe☀️

Heeft u een vraag na aanleiding van dit bericht? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.