Week 2022-40

De week van de wethouder is geen goed-nieuws-show. Zoals jullie weten geef ik jullie graag een inkijkje in mijn werk, om te laten zien wat een wethouder precies doet. Maar net zoals alles in het leven, gaat niet alles goed. Ook afgelopen week niet.

Nieuwsgierig? Komt-ie:

🚫Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er is veel te doen over het leerlingenvervoer. Als een kind niet zelfstandig naar school kan (bijvoorbeeld door ziekte of handicap), is er leerlingenvervoer. Hoewel het bij de meeste kinderen goed gaat, moeten we extra aandacht hebben voor hen bij wie het fout gaat. Ze zitten te lang in de bus (bijvoorbeeld meer dan anderhalf uur waar je normaal een half uur over doet) en mogen soms niet eens praten in de bus. Dat moet worden opgelost, en dat is niet makkelijk omdat er te weinig chauffeurs zijn. We blijven zoeken naar oplossingen en kijken hierbij ook naar maatwerk.

✅ Onze woningbouwcorporatie UWOON heeft een corporatieraad. Hierin zitten verschillende mensen die maatschappelijke thema’s bespreekbaar maken. Afgelopen dinsdag mocht ik mijn visie geven op de samenleving en dan voornamelijk over het NIMBY (not in my backyard) principe. Worden we steeds egoïstischer? Het was een inspirerende avond.

✅ Het is goed om soms gewoon de straat op te gaan. Om daar mensen te spreken en ze te vragen wat zij belangrijk vinden. Dat doen wij als gemeente ook en ik ging mee. Ook je mening geven? https://onlinedorpsgesprek.ermelo.nl/…/ditvindikbelangrijk

✅ Ons dorp is divers. Sinds 2015 wordt Ermelo Diner georganiseerd waar dorpsgenoten met verschillende achtergronden samenkomen en zelfgemaakte maaltijden samen opeten. Echt een fantastisch initiatief en dit jaar mocht ik er weer bij zijn🥘

✅ Nieuwe rubriek: Wie doet wat! Er werken heel veel verschillende mensen voor onze mooie gemeente, maar niet iedereen is even bekend. Graag stel ik ze aan jullie voor. Bijvoorbeeld 28-jarige Linzey Huitema. Zij is inkoopcoördinator voor het Sociaal Domein. Onze gemeente verleent de meeste zorg niet zelf, maar koopt dit in bij verschillende zorgaanbieders. Linzey helpt bij de coördinatie hiervan en praat mij bij hoe dat gaat.

Nou, dit was een langer verslag dan jullie gewend zijn (politici hè🙈).

Heeft u een vraag na aanleiding van dit bericht? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.