Week 2022-42

Het was een bewogen week. Beslissingen die wij nemen en die ik neem kunnen soms zorgen voor heftige emoties. En dat is begrijpelijk. Zo ook deze week.

Benieuwd hoe die was? Komt-ie:

✅ Maandag kwam naar buiten dat Ermelo 250-300 asielzoekers gaat huisvesten. Zowel online als tijdens de inloopavond op donderdag werd duidelijk hoe erover werd gedacht. Sommigen zijn boos en voelen zich gepasseerd, hebben vragen over veiligheid of de locatie. Anderen zijn trots en willen helpen. Ik probeer recht te doen aan al die emoties, binnen mijn kunnen.

✅ Woensdag heb ik gekeken hoe het TIP (telefonisch informatie punt) werkt. Als je de gemeente belt of appt, kom je bij hen terecht (gemiddeld 80 mensen per dag). Knap hoeveel zij weten en hoe rustig en vriendelijk ze blijven.

✅ Ik ben gek op burgerinitiatieven. En vrijdag mocht ik er een openen. Inwoners van wijk Zuid hebben meegedacht en het resultaat mag er zijn. Wat wordt de volgende?

✅ Dagelijks zijn er veel collega’s voor jou en mij aan het werk in de gemeente. Zo ook Benjamin. Hij houdt zich onder andere bezig met het sportbeleid en de speelvisie. Dit doe hij om mensen te helpen om nog meer uit zichzelf te halen🔥

✅ De afgelopen weken hebben wij twee keer een avond georganiseerd samen met de boeren om te praten over hun perspectief. Er kwamen ongeveer 50 boeren uit Horst, Telgt, Speuld, Leuvenum en Staverden. Samen schrijven we een brief naar de provincie en organiseren nog een avond met de gedeputeerde (Peter Drenth).

Heeft u een vraag na aanleiding van dit bericht? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.