Week 2023-4

“Als je wil dat mensen een schip bouwen, laat ze dan geen hout verzamelen en deel geen taken uit. Leer ze in plaats daarvan te verlangen naar de zee”. Deze quote is van de Franse schrijver Antoine de Saint Exupéry. Daar zie ik een mooie taak weggelegd voor politici: een stip op de horizon zetten en mensen daarnaar laten verlangen. Laten zien hoe het nog beter of mooier kan. Hier heb ik het deze week over gehad met collega’s.

Benieuwd naar mijn week? Komt-ie:

✅ Weet je nog dat ik laatst iets plaatste over Opgroeien in een Kansrijke Omgeving (OKO)? Hier had ik een training over samen met collega wethouders uit de regio. Het was in Utrecht en we hebben veel inspiratie opgedaan om jongeren nog meer kansen te te geven🔥

✅ De GGD houdt zich bezig met volksgezondheid. Sinds ik wethouder ben zit ik ik het algemeen bestuur en donderdag gingen we brainstormen wat dat betekent: volksgezondheid. Hoe kunnen we mensen nog gezonder maken en houden en waar zitten de uitdagingen. Heb jij nog tips? 💡

✅ In Nederland zijn we met meer dan 17 miljoen mensen en toch is eenzaamheid een van de grootste problemen. Dat moet toch anders kunnen? Een oplossing is meer omzien naar elkaar en dat kan onder andere in ontmoetingscentra. Ik mocht iets vertellen tijdens de opening van ontmoetingscentrum De Vleugel in Wijk West. Het is prachtig geworden en ik kom er erg graag☺️

❌ Alles is politiek, maar politiek is niet alles. Vandaag weer de eerste wedstrijd gespeeld na de winterstop. Helaas verloren we met 5-4 (publiek was winnaar😉), maar toch mooi om weer de wei in te mogen.

Heeft u een vraag na aanleiding van dit bericht? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.