Week 2024-17

Family first! Voor degenen die mij kennen, weten dat familie voor mij altijd op de eerste plaats komt. Ongeacht de situatie.

Sinds iets meer dan twee weken ben ik de trotse vader van Elijah. En wat een prachtige twee weken waren het. Ze zijn intens en ik leer veel (ook over mezelf en de nieuwe kanten van mijn vrouw). Maar het is vooral genieten (en weinig slapen).

Ik vind het belangrijk om er te zijn voor Elijah en voor Evita. Om samen te wennen, samen te genieten. De eerste momenten in die eerste weken samen te beleven. Daarom heb ik ervoor gekozen om 5 weken vaderschapsverlof op te nemen.

Helaas is dit voor wethouders nog niet wettelijk geregeld, zoals dat bijvoorbeeld voor ambtenaren wel het geval is. Ik ken ook geen andere wethouders die dit doen of hebben gedaan. Maar voor mij is het belangrijk.

Als wethouder van het sociaal domein weet ik hoe belangrijk de eerste weken zijn van een kind. De start is ontzettend belangrijk. En als je dat beleid schrijft, moet je er ook zelf naar leven.

Daarnaast geloof ik er heilig in dat niemand onmisbaar is op het werk. En gelukkig maar. Ook al voelen we onszelf soms wel zo, de wereld draait gewoon door als we er niet zijn. Zeker mijn generatie, maar niet alleen millenials, vinden work-life balance belangrijk. Er is meer dan werk en het leven gaat al zo snel. Daarom is tijd vrijmaken voor familie altijd een goede keus.

Toen ik voor het eerst vertelde over mijn keus om 5 weken verlof op te nemen leidde dit soms tot gefronste wenkbrauwen. En dat snap ik. Maar ik sta 100% achter mijn keus en ben ervan overtuigd dat het de juiste is❤️

Heeft u een vraag na aanleiding van dit bericht? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.